Narancsos-csokoládés trüffel bonbon recept

20:25





Emlékeztek még arra, hogy találtam egy trüffel receptet az Éva adventben? Nagyon szerettem volna kipróbálni, úgy döntöttem az elkészítését fényképesen is rögzítem. Sajnos nem a legszebbek a képek, remélem azért hasznosak lesznek! A recept pofonegyszerű,könnyen elkészíthető és annyira nem drágák és különlegesek a hozzávalók sem. Aki esetleg még nem próbálta ajánlom locsoló váró desszertkülönlegességnek!

Lássuk a receptet:

Igazából nem csak azt az egy újságban található receptet olvastam, hanem vetettem egy pillantást azért az internetre is és egyesítettem az olvasottakat.

Hozzávalók:
-20dkg étcsokoládé (  végül két táblát vettem, ez bár kevesebb, mint a megadott)
-10dkg margarin
-1dl habtejszín
-2 nagy narancs reszelt héja
-cukrozatlan kakaópor

Lépések

1. A csokoládét felolvasztjuk gőz felett. ( Nagyobb edénybe vizet teszek főni, erre helyezem a kisebb edényt melyben a darabokra tört csokoládét olvasztom.)

2. Több helyen azt írták a receptben, hogy verjük fel a habtejszínt  és a vajat, de én személy szerint nem tartom ezt egy fontos lépésnek, ugyanis mihelyst a forró csokoládéhoz ér a felvert tejszín rögtön szétfolyik.
Így a megolvadt csokoládéhoz adjuk hozzá fokozatosan a tejszínt és a margarint.

3.A narancsok héját lereszelem, majd szépen elkeverem a csokiban.

4. A kész masszát egy fóliázott edénybe öntöm, majd másnapig hűtőbe teszem.

5. Másnap felkockázás után nem fáradtam a golyók formálásával, ugyanis nekem nehézséget okozott a gömb formázása, több maradt az ujjaimon szinte mind a kezeim között.

6. Így a megformázott trüffelt a kakaóporba forgatom bele, majd a papírkosárkákba helyezem.
( Figyelmeztetés: a desszert fogyasztása közben a kakaópor váratlan köhögést idézhet elő.)
























Remélem tetszett ez a modern recept. Nagyon finomnak és egész jól lehet érezni benne a narancs aromáját. Máskor is örömmel fogom elkészíteni, sőt el tudom képzelni kreatív ajándékként.

Fogyasszátok szeretettel:

 Noémi



 Kövess/ Follow me on: FacebookBloglovinPinterest

You Might Also Like

2 megjegyzés