New York Diaries 1. rész

21:52

Lassan egy hónapja már annak, hogy hazaértem New York-ból. Mesésen telt mind az ott töltött 21 nap, aztán némi pihenés és jetlag után megrohamozott a sok teendő. Költözés az új albérletbe Debrecenbe, hosszú hétvége Hajdúszoboszlón (ahol igazán reméltem, hogy majd lesz időm képeket válogatni és bejegyzést írni, de végül nem jött össze) végül az egyetem is elkezdődött, már a harmadik héten is túl vagyok... hihetetlen... Végre úgy érzem, hogy tettre kész vagyok blogírással kapcsolatban, így igyekszem az utamat néhány bejegyzésben összefoglalni. Nem sem szeretnék túl aprólékos lenni, sem pedig elsiklani a fontos részletek felett. Kezdődjön is a beszámoló!


A 0. napnak az utazást szeretem nevezni. Ilyenkor az ember már nem igazán tud és akar a több mint 12 órás út után akármit csinálni ha megérkezett, még akkor is hogyha az említett város New York!
A bal felső képen Budapestet és a Dunát láthatjátok, sajnos felhős és esőre álló időjárás közepette nem volt kényelmes utunk, eléggé rázott. A Delta Airlines gépén utaztunk Prágából, ahová mindössze 50 perc alatt megérkeztünk. Én egészen kényelmesnek találtam az utat, sajnos barátom eléggé megszenvedte az utazást, minden bizonnyal a fáradtság és a stressz csak tetőzte. A jobb felső képet közvetlenül a felszállás előtt készítettem, tudjátok, ez az  a momentum, amikor az utaskísérők demonstrálják a vészhelyzetkor szükséges teendőket. Azokon a gépeken, ahol van monitor, videót szoktak vetíteni, a Delta ezt kicsit szórakoztatóra készítette, látjátok a narancsot a videón. Bal alsó képen épp a leszállás előtti kapott fura zöldséges szendvicset ettem a Trónok harca kíséretében. Desszertnek ott figyel a háttérben a mini Magnum jégkrém is!

Az 1. napon durr bele a közepébe indítottuk a napot és ellátogattunk a Columbia egyetemre. Nyilván nem ez szokott a frissen érkezett turisták első célállomása lenni, viszont a vendéglátónknak itt az egyetemen volt teendője, így tettünk vele egy kiruccanást Manhattan-be. Sajnos elkaptunk egy nagy zuhét, ami sajnos azon durva melegen cseppet sem segített. New York-ban nagy általánosságban nagy a páratartalom, hiszen a város közvetlenül az Atlanti óceán mellett helyezkedik el. Barátomat próbáltam felkészíteni rá, hiszen jártam már itt és tudom mit jelent, viszont azt el kell mondanom, hogy ő maga sem hitte volna hogy ennyire tömény a páratartalom. Ezen az esős napon 93%-os volt minimum, eső után lehet több is volt. Ez azt jelenti, hogyha lemész a a föld alá a metróba, ott egy jól felforrósított szauna vár tárt karokkal. Igyekeztünk folyadékkal pótolni a veszteségeket, viszont tény és való, hozzászokni ehhez a párás klímához elég megterhelő volt. Ha már így a klímánál tartok szeretném még azt is hozzátenni, hogy a jobb napokon viszont egészen hasonló az időjárás a magyarhoz, nedves kontinentális. A felső két képen a Columbia egyetem látható, alul jómagam csápolok, ezenkívül ellátogattunk ebbe a gyönyörű katedrálisba is ( The Cathedral Church of St. John the Divine). Az egyetemen nincsen belépő, ingyenesen látogatható, eljutni pedig az 1-es metróval lehet (Subway 1-  116 th Street Columbia University)


Ennek az izzasztó napnak kellő zárása volt a frozen joghurt elkanalazása a Pinkberryben. Egész jó volt a mangós íz.




A 2. napon hivatalosak voltunk egy ebédre, így Queens Sunnyside nevű része felé vettük az irányt. Imádom Sunnyside-ot, szerintem rengeteg New Yorkban tevékenykedő fotóst ihlet meg a kilátás, így nem hagyhattam ki, hogy barátomnak is megmutassam! Fotózott is serényen! Az újonnan beszerzett polárszűrőnek köszönhetően pedig még meseszépebb a kilátás. A metró felett pedig a távolban az Empire State Building látható.


Az ebéd után pedig a Times Square felé folytattuk az utat. A Times Square lenyűgöz és egyben sokkol is a tömeggel. Sajnos rengeteg a rossz helyen bámészkodó ember, akik megszállottan menő képeket akarnak készíteni a selfie stick-jeik segítségével. Sokan mondják, hogy csak a turista szezonban ekkora a forgalom, ősszel már azért nincs ekkora tömeg. Ha feljösztök a subway-ból rögtön embertömeget találtok és ha jobban körbe néztek meg is lepődtök, hogy maga a Times Square maga nem túl nagy. A régi időkben, amikor még lovaskocsikkal közlekedtek keresztül ott az emberek nem volt szükség széles utakra, így maradt ez a nagy épületek építése után is. A tér a nevét pedig a The New York Times magazin épületéről kapta. Rengeteg információt lehetne a térről mesélni, hiszen rengeteg történelmi ,,első" dolog köthető ide és itt található meg a világ legnagyobb reklámtáblája is. Utazásunk alkalmával egész központi szerepet is kapott a Times Square, mivel jelentkeztünk egy háromnapos városnéző túra csomagra, aminek az indulási pontja pont itt volt. 


Metropolitan Museum

 
Rockefeller Center

Aznap sikerült még a Rockefeller Center körül sétálnunk kicsit, nagyon szép és hangulatos hely! Ezenkívül a Metropolitan Museum mellett is tettünk egy sétát, ugyanis a 86-os street-en van egy Best Buy üzlet, amit barátom feltétlenül meg akart nézni, így ügyesen bele tudtuk még azt is illeszteni a napunkba.

Ennyi lett volna röviden és tömören a New Yorkba utazásom három mozgalmas napja. Remélem tetszett nektek és kíváncsiak lesztek a következő bejegyzésekre is! Körülbelül négy bejegyzést terveztem a New York Diaries sorozatban megírni. Készülőben van két New York  haul bejegyzésem is, egy drogériás és egy high-end. Ezenkívül a közel jövőben, ha minden kötél szakad, újra szeretném megnyitni a blogon a Blogvásárt, ugyanis rengeteg sminktermékemet kiszelektáltam, köztük itthon nem kapható L'Oréal termékeket is!

Ha több New York-kal és velem kapcsolatos képre is kíváncsiak vagytok, itt az Instagram oldalam linkje, kövessetek bátran! 

Folytatás következik!

Noémi


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Jajj de irigyellek most, csodás élmény lehetett, nagyon várom a többi részét is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy! Igyekszem mihamarabb elkészíteni a következő bejegyzést is ;)

      Törlés