Ajakápolóim / My Lip Balms

18:00



Tény, hogy imádom az ajakápolókat. Úgy gondoltam mindenképp szentelek az idén megvásárolt daraboknak egy posztot. Lássuk, mik vannak soron!

It is a fact, that I love lip balms. I thougt It could be a great idea to have a post about them. Let's see what I have in my bags, bathroom and bedroom table.








Sierra Bees Organic Cocoa Butter Lip Balm  4,25g  1,95$
IHerbes rendelésem során választottam a freebies menüpontból. Szeretem a kakaóvaj illatát, így úgy döntöttem ez lesz az első, amit kipróbálok. A tubusa egyszerű,bézses árnyalatú( a kakaóvajra utalva), viszont fel van rajta tüntetve, hogy milyen természetes összetevőkből áll. 1,95$-os (kb.400Ft) árához képest elégedett vagyok az ápolási hatásával. Nem 100%-os a tudása, de útközbeni ápolásra tökéletes. Nem zsíros érzetű, vékony ápoló réteget hagy az ajkakon. Meggyőzött arról, hogy következő vásárlásomkor is tegyek ilyet a kosaramba!  Részletek: iHerb.

I chose this one when I made my order at iHerb's. I love the cocoa butter scent so decided on this to try first. The tube's cover is simple and contains true organic ingredients. I like what it do with my lips, but it is not 100% . It feels like non-greasy, leaving a groomed layer on lips. I love the care what this tube gives so I am convinced purchasing another one with my next purchase. More information on  iHerb.



Neutrogena Norwegian Formula Lip Moisturizer SPF 4  4,8g
A letisztult fehér tubusból egy egészen kemény állagú ápoló ajakbalzsam nyerhető. Nem hagy zsíros érzést az ajkakon. Reggel sminkelés előtt használom, ahhoz megfelelőnek találom, hogy rendbe tegye a fogmosás és az alvás során kiszárított ajkaimat. Külön plusz pont az, hogy van benne fényvédelem! Korábban volt egy SPF 15ös kiadásom, sajnos azt elhagytam az egyik kabátom zsebéből. Akinek nem extrán szárazak az ajkai, azok számára remek választás lehet. Ideális lehet az őszi-téli , téli-tavaszi évszakváltás időszakában.

The modern tube comes with a relatively solid lip balm. It doesn't feels greasy. I use this in the mornings, before applying my makeup. It is gives me a quick recovery after washing my teeth in the morning. One more plus point for having SPF inside! I don't suggest this for thse people who has extra dry lips, it won't make any miracle. I coud be ideal when seasons are changing from fall to winter.



Avon Lip Balm with Vitamin E    15ml
Avon katalógust lapozva szemet vetettem erre a karácsonyi kiadású termékre. Eddig még nem volt tégelyes ajakápolóm, de szerintem több nem is lesz, ha csak nem kapom meg a Dior Créme de Rose ajakbalzsamját!
Szó mi szó, kellemes érzés az ajkakon, viszont nem tapasztaltam megfelelő hidratáló hatást. Kár érte. Utána nézve az összetevőknek sajnos petrolatum az első , ami szénhidrogének keveréke.  Most keresem a módját annak, hogy elhasználjam.

When I was reading Avon's catalogue this limited product caught my eyes. All in all it feels good on lips, but it doesn't feels hydrating enough. I'm sad about that. When I looked up the ingredients I was more disappointed: the first ingredient was petrolatum which is a mixture of hydrocarbon. Now,  I'm finding a way to use it up.



Yves Rocher Collection Cacao Nourishing Lip Balm with Orange    4g
A tavalyi limitált kiadásból is megvettem a vaníliás-citromos limitált kiadású ajakápolót, amivel tulajdonképp elégedett voltam. A kakaós narancsos tusfürdő illatát imádtam, kíváncsi voltam, mennyi ideig lehet érezni a csokis mellett a narancsos illatot. Hát sajnos nem sokáig! Mondjuk maga a csokis illat sem rossz. A különleges barnás árnyalatú csomagolás egy kissé zsíros érzetű, ám jól ápoló anyagot rejt.
Ár-érték arányban nagyon jó kis terméket kapunk pénzünkért.

Last winter time I bought the other limited edition lip balm with lemon-vanilla scent. I think it is great for everyday use. I was amazed with this year's chocolate-orange scented  shower gel, so I thought I give it a try. The scent of orange doesn't last long, leaves a chocolate-like scent. The brown tube contains a well nourishing balm, which leaves a little bit greasy feeling on the lips. I think it is great for the price.



Tubusos Carmex   10g
A Krémmánián ez a termék a toplistás az ajakápolók között. Már egy ideje figyelgetem a Rossmann polcait, remélve valamikor belefutok egy akcióba, ugyanis így elsőre nem szerettem volna 1000Ft-ot kiadni egy ajakápolóért, amiről nem is tudom, hogy nekem megfelelő-e. December elején sikeresen megpillantottam az akciót és már a kosaramban is landolt egy. Sajnos mire legközelebb visszajutottam a boltba már nem volt akció, pedig milyen jó lett volna ajándéknak karácsonyra!
A ragasztóra emlékeztető tubusa nagyon vicces! Eddig azt tapasztaltam, hogy akkor tudom a legjobb eredményt elérni, ha lefekvés előtt este kenem be a számat. Az eredmény tökéletes, könnyedén rendbe teszi még a mandarintól kicsípett ajkamat.
A  minden jóban van valami rossz helyzete itt is fenn áll nálam, ugyanis azt tapasztalom, hogy a műanyag bogyóka, ami segít eloszlatni a balzsamot valahol karcol. Ennél a kivitelezésnél a higiénia és az adagolás jól megoldott, viszont kíváncsi lennék a tekerős változatra!

This lip balm is a top-listed balm in our country. It is quite pricy, but it is great. The best I tried. I apply it before going bed, so the next day I wake up with soft lips. This tube is hygenically great, had no problems getting the ideal amount on my lips. Yes, Yes, Yes.




Kézfejemre swatcholtam őket, hogy kiderüljön melyikük is a legzsírosabb. Az ajkaimon nem éreztem eltérést.
Legzsírosabb:  1. Sierra Bees 2.Avon ajakáploó 3.Neutrogena 4.Yves Rocher 5. Carmex.
Ezek közül a Carmexen voltam a legjobban meglepődve, vékony rétegben alig látszódott a kézfejemen. Az ajkaimon relatíve jobban érzem a Carmexet, de ez lehet a menthol jelenlétének is köszönhető.

I took a swatch of them on my hand to see what is the most greasy one. I didn't feel the difference on my lips.
The most greasy was: 1. Sierra Bees 2. Avon lip balm  3.Neutrogena  4. Yves Rocher 5. Carmex.
I was the most surprised about Carmex , I could barely see on my hand.  I feel the Carmex heavier on my lips, maybe it has something about the menthol.




Mindent összevetve a Sierra Bees és a Carmex most nálam a toplistás és tény, ezt a kettőt használom mostanában a legtöbbet.
Nektek mi a kedvenc ajakápolótok mostanság?
Ne felejtsétek, a Lovely  nyereményjáték még Január 24 Péntekig zajlik, részleteket találtok itt.


All in all Sierra Bees and Carmex is on my top list right now. These two I use the most often.
What do you use to save your lips?



Noémi






You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. A Sierra Bees és a Carmex nekem is megvan. Míg az előbbit utálom, az utóbbit imádom. :) De az Yves rocher csomagolása nagyon-nagyon tetszik!
    Nekem a kakaóvaj miatt nagyon nem "ízlik" a SB, valahogy olyan avas-keserű, ezért nagyon ritkán használom.
    A Carmexből a tekerős verziót használom évek óta, nálam is favorit. Beszerzésre ajánlom a Müllert, ha jól emlékszem, ott csak 600 Ft mindegyik típus. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi tippet a Carmex-szel kapcsolatban! Mindenképp megnézem majd! A SB-vel kapcsolatban, meg ízlések és pofonok :)

      Törlés
  2. a Carmex nekem is nagy kedvenccé vált, megvagyok elégedve vele :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, hogy bejön Neked a Carmex ! :)

      Törlés